Warning: Missing argument 2 for remove_filter(), called in /home/gomobinl/public_html/resellers/wp-content/themes/goMobi-global/functions.php on line 20 and defined in /home/gomobinl/public_html/resellers/wp-includes/plugin.php on line 271
Consumenten zappen na 3 seconden laadtijd weg bij mobiele site - Blog | goMobi Nederland
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gomobinl/public_html/resellers/wp-content/themes/goMobi-global/inc/gomobi_styles_scripts.php on line 17

Consumenten zappen na 3 seconden laadtijd weg bij mobiele site

Wie in de kerstperiode als retailer beschikt over een trage mobiele website, zal behoorlijk wat inkomsten mislopen. Je klanten zappen weg. Uit internationaal onderzoek van digital performance softwarebedrijf Dynatrace blijkt namelijk dat consumenten niet langer dan drie seconden willen wachten tot een mobiele app of een mobiele website geladen is.

Misschien is een snellere laadtijd voor Nederlandse consumenten ook de reden om vaker op buitenlandse websites te shoppen. Ruim 15 procent van alle online aankopen van Nederlandse consumenten in de kerstperiode vindt namelijk plaats op niet-Nederlandse sites,  meer dan in elk ander Europees land. Het gaat om een bedrag van 244 miljoen euro.

slow-mobile-website

Volgens de internationale studie van Dynatrace, dat 5.000 consumenten liet ondervragen in de VS, Engeland (UK), Frankrijk, Duitsland en Australië, geeft 47 procent van alle volwassen consumenten een mobiele app of mobiele website drie seconden de tijd om te laden op hun smartphone of tablet. Duurt het laden langer, dan is het einde oefening. Bij 18- tot 34-jarigen (ook wel millennials genoemd) is het ongeduld nog groter. 49 procent is er klaar mee na drie seconden. Van deze leeftijdsgroep geeft 51 procent van de mensen aan ook op social media te klagen over traag ladende apps of websites.

81 procent van de millennials en 75 procent van alle volwassen consumenten stelt dat ze een mobiele site of app verlaten als die traag werkt of crasht. 68 procent geeft de site of app een tweede kans. Gemiddeld wacht men dan drie seconden. 54 procent van de millennials gebruikt liever een app dan de website van de winkel. Niet onlogisch, aangezien 62 van deze leeftijdsgroep de snelheid en het gebruiksgemak van de mobiele applicaties beter vindt dan die van de website. Hoe goed is jouw website eigenlijk? Test het gelijk even uit op metatags.nl .

Uit de studie blijkt verder dat 60 procent van de millennials aangeeft zijn smartphone of tablet vaker dan in 2014 te zullen gebruiken voor aankopende gedurende de kerstperiode, ruim meer dan in 2014. De helft zegt dat zij ook meer aankopen online doen dan in fysieke winkels. 62 procent van deze leeftijdsgroep zegt in winkels hun mobiele device te gebruiken voor productreviews en prijsvergelijkingen. 37 procent geeft aan ook aankopen met hun smartphone of tablet te doen via online winkels wanneer ze in een winkel zelf staan.

Nederlandse consumenten doen dit jaar 15,2 procent van hun online kerstaankopen bij websites van buitenlandse aanbieders. Dat stelt online marktplaats ActiePagina.nl op basis van onderzoek samen met het Centre for Retail Research (CRR). Daarmee scoren Nederlandse consumenten ver boven het Europese gemiddelde van 5,1 procent. In totaal besteden Nederlanders dit jaar 244 miljoen euro aan buitenlandse online kerstaankopen, 26 procent meer dan in 2014.

De belangrijkste redenen voor Nederlanders om op buitenlandse websites te shoppen zijn het ruime aanbod, de lage prijs en de snelle levering. Soms zijn producten alleen in het buitenland verkrijgbaar. Nederland scoort met het percentage aankopen op buitenlandse websites ook ruim hoger dan de buurlanden België (8%) en Duitsland (7,8%).

Bron: Dynatrace

Wat moet je dan wel doen?

Steeds meer marketeers begrijpen dat mensen op een mobieltje ander gedrag hebben. Je doet nu eenmaal andere dingen achter een PC dan met een mobiel.

Van de top 100 bedrijven gebruikt niemand meer responsive. Een mooi voorbeeld is Schiphol. De normale PC website heeft honderden pagina’s. Van winkels tot parkeren, van bouwplannen tot mission statements. Mobiel daarentegen ( m.schiphol.nl ) heeft maar 2 knopjes:  vertrek & aankomst.

Waarom zou jij dan wel je hele PC website in een mobiel schermpje proppen?

goMobi klanten hebben dit probleem niet. Ze gebruiken een echte mobiele website die 8 keer sneller is dan een PC website. Samen met de ingebouwde omleid code en  DeviceAtlas is hun site geschikt voor meer dan 12.000 verschillende toestellen.

Probeer de oplossing een maand lang gratis uit:  http://www.gomobi.nl/gratis-proberen/

Share

De wereld leider op het gebied van device detection.

’s Werelds grootste mobiele community.

Evalueer of je klaar bent voor een mobiele toekomst.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×